Svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u Jazz Clubu Monument “Došljo – Legenda o Sandžakliji koji se vraća kući”

Došljo je lik opterećen stereotipom mjesta iz kojeg potiče sa jedinim ciljem da napusti svoj rodni kraj i ode u neko veliko mjesto gdje može osjeiti čari života. Jedino takvo mjesto koje postoji za njega je Sarajevo. Iz jednog prostog rezloga jer tamo već ima svoju rodbinu koja može da ga primi.

Bez ikakve želje da studira upisuje građevinu samo zato jer mu otac cijeli život radi na bauštelama po Njemačkoj pa mu se to učinilo kao jedini logičan životni poziv. Zapravo, otac je htio jedino taj studij da mu finansira. Svaki drugi nije dolazio u obzir i mogao je jedino poslije srednje odmah da ide u Njemačku na bauštelu. Došljo upisuje fakultet sa jedinim ciljem da četiri godine iskoristi maksimalno koliko može pa poslije toga zna šta mu je činiti.

Ali, u Sarajevu upoznaje i zaljubljuje se u Sarajku. Proklestvo svakog Sandžaklije. I tada nastaju životni problemi. Nakon četiri godine, Došljo je imao iza sebe index neupisanih položenih ispita i neostvarenu ljubav koja nastavlja da ga proganja.

Odlučuje da uradi ono što ni jedan Sandžaklija prije njega nije uradio, da se vrati kući.