Decembar u Sarajevu zna biti čaroban. Snijeg i hladnoća ljude usmjeravaju  na toplija mjesta, na mjesta gdje se mogu zabaviti, sresti jedni druge i biti u dobrom raspoloženju. Decembar u Monument klubu će biti čaroban, jer se mnogo lijepih stvari podudarilo i skupilo u jedan kvalitetan klupski program do kraja godine, a onda za sami doček Nove godine slijedi provjereni provod sa gostima koji već tradicionalno dolaze da se druže sa nama i uživaju do jutra …  biće to zabava sa stilom za kraj godine sa Sarajevo Party bendom.

Naš program za posljednji mjesec ove godine skrojen je prema zahtjevima naših najstarijih i najvjernijih gostiju i prema željama novih faca koje nas posjećuju i otkrivaju oazu istinskog klabinga u centru grada. Dnevna atmosfera u klubu je prijatna sa idealnim funk i jazz playlistama uz koje studenti okolnih fakulteta, a naročito muzičke akademije, ponavljaju svoje gradivo. Kako mrak pada, pojačava se tempo i diže temperatura. Happy hour svaki dan od 16 do 20 sati dovodi ljubitelje piva na popodnevni odmor i onda se spuštamo u one dijelove noći kada se na našoj bini pojavljuje zvijezda noći.
U narednom periodu ćemo s ponosom predstaviti drage goste i umjetnike, za sami početak mjeseca predstavljamo dogadaj koji je pravo osvježenje u klubu. Radi se o tematskim klupskim noćima pod imenom Monument Club night, u ovom mjesecu  sa gostom s Radio Nule NKV Klemensom i 30.decembra sa specijalnim gostima koji klub pretvore u ludu plesnu kuću do ranih jutarnjih sati.
Sa druge strane, za naše vjerne goste koji su, pak ljubitelji živih nastupa slijedi mjesec vrhunske svirke u klubu. Sunday stories sa svojim provjereno dobrim nastupom 2.decembra, prva godišnjica IMTM pop rock škole na kojoj će nastupiti novi nadolazeći talenti ove prestižne muzičke škole, zatim Dino Mangafić u jazz rock postavci 8.decembra, nevjerovatna Amna Turković i njen otmjeni cover repertoar 9. i 29. decembra, beograđanin Nenad Todorović sa svojim vrijednim izvedbama 22.decembra i bend koji će po prvi put nastupiti u našem klubu – Start iz Bihaća 23.decembra. Spremite se, dosta uzbuđenja je ispred nas tokom hladnih decembarskih noći u Štrosmajerovoj ulici.

I ovaj mjesec ćemo da uživamo u nastupima zabavljača koji na ironičan način tretiraju sivi svijet u kojem živimo. Prepoznatljivost kluba Monument, pored dobre muzike je veselo raspoloženje programa stand up komedijaša, 16. decembra će nastupiti  Omer Hodžić i Mirko Komljenović u predstavi “Srb i ja”. Premijerna izvedba i smjeh do suza.

Ovaj mjesec smo se posvetili da postavimo nove standarde zabave za publiku profinjenog ukusa od jazza, rocka, do klupskih večeri gdje se vrti melodični drum’n bass i maratonski tech house setovi.

Jedno podsjećanje za sve naše goste da koristite mogućnost rezervacije na broj telefona /viber 061 588 884 i 033 209 660 , jer smo na taj način sigurni da ćete provesti ugodne trenutke u našem klubu.

Vaš klub Monument