“Veljača je… hoda maca oko tebe, pazi da te ne ogrebe…”

Februar u klubu Monument donosi dosta žive svirke, nastupa i preslušavanja ploča. Koncert koji željno iščekujemo je koncert benda KAKTUS koji će se desiti 10. februara. Mogli ste sresti ove penzionere na ulici ili u posluzi, ali nikada ne bi pomislili da su ovi penzosi r’n’r mašine. To su bardovi stare sarajevske škole roka, predvođeni Draganom Gagijem Danilovićem. Puno smo uzbuđeni jer se ovaj koncert već dugo priprema.

3. februara ćemo ugostiti vrhunskog komičara iz Srbije Dušana Varničića koji će vam prirediti smjeh do suza na večeri Stand up komedije u klubu Monument. Naše večeri stand up komedije su postale regionalno značajne jer smo ugostili i predstavili najveće balkanske stand up komičare, a i ovaj mjesec ćemo to da uradimo. Veliko je zadovoljstvo biti dio smjeha naše publike. U noćima One man – One Gramofon ćemo vam predstaviti skrivene ploče iz naše fonoteke koje će za vas puštati dj nanE aka Treba mi BASS. Biće tu skrivenog jazz -a, soul-a i svih onih ploča za koje ste mislili da ih više nikada nećete čuti. Super uzbudljivo putovanje kroz vrijeme i dobru muziku.

S obzirom na naše apetite da uvijek budemo drugačiji i jači postavili smo novitete u našem programu dešavanja. Izgledalo je nevjerovatno, ali se ipak desilo na našu radost, u suradnji sa NKV Klemensom, 9. februara ćemo plesati na Monument club night – BASS CHAMBER uz vrhunsku drum and bass selekciju.

Dosta dobrog tech housa za ljubitelje onog tvrđeg, ali ipak autorskog zvuka će vas rasplesati 16. februara kada ćemo predstaviti Public USERS, sarajevski dvojac, Disconisco i Ismix. Prisutni su na sceni dvije decenije, a svoj rad će uskoro krunisati i izdanjima za nekoliko svjetskih izdavačkih kuća. Naša želja je da se ova dva producenta zabave sa nama do zore i puštaju nam plesnu muziku. 17. februara slijedi veseli performans Acoustic Electric – fuzija najboljih svjetskih uspješnica u klupskim interpretacijama koje potpisuju iskusni muzičari. Sarajevska grupu Acoustic electric prepoznatljiva je po izuzetnom, jedinstvenom zvuku neobičnih akustično-električnih aranžmana.
Ovaj sastav čine poznati muzičari koji su stvarali sarajevsku scenu od ’70-tih do danas.
Razliku u godinama i muzičkim stilovima sviranja, članovi ove grupe preokrenuli su u svoju korist, i pokazali da su muzički stilovi prolazni, te da je magija između izvođača i publike moguća kada je muzika sama sebi cilj.
Izvoditi muziku poznatih autora nikada nije lako – ona je već urađena savršeno – zato oni i jesu poznati autori. Pokušaji kopiranja Picassa i Davida Bowia rezultirati će samo lošijim kopijama slavnih autora, a osjećaj koji vam oni žele prenijeti morate potražiti u originalima.
Acoustic electric se ne bavi kopiranjem – oni vam prenose svoje osjećaje, koristeći se djelima poznatih umjetnika. 

Acoustic electiric su:

Elči -vokal, bas
Mirso – akustična gitara, električna gitara
Vuca- el.mandolina, irish bouzouki, mandola
Gogo – bubanj, udaraljke

Ovaj nastup je provjereno uživanje u starim pjesmama na novi osvježavajući način sa dosta perkusija i promjenjenih aranžmana. Za posljednji vikend u drugom mjesecu pripremili smo žestoku svirku. Tačnije u subotu 24.februara nastupiće bihaćki bend Start. Opet će vas ovi krajišnici namamiti da plešete. Ništa čudno kada je Start u pitanju. Autorski Rock & Blues Bend ”Start” se održava na muzičkoj sceni preko 12 godina ponajviše zahvaljujući bihaćkom kantautoru koji gaji posebnu i nepresušnu ljubav prema toj vrsti muzike i stvara lična autorska djela.

Članovi Benda “Start” su:

  • Saša Mirković – Vokal/Gitara
  • Anes Zulić – Bubnjevi
  • Šahsudin Osmanović – Bass gitara
  • Edin Imširević – Gitara
  • Elvis Hodžić Pinky – Klavijature i Orgulje
  • Lejla Nuhanović – back vocal”

Svi događaji počinju u 22h.

Sve informacije kao i rezervacije možete naći na FB profilu kluba Monument, odnosno na telefonima: 033 209 660 061 588 884

Jedno važno obavještenje za sve goste našeg kluba glasi da će Vaše rezervacije važiti do pola sata prije početka događaja, ukoliko imate rezervaciju potrebno je da dođete na vrijeme da bi na taj način stvorili što prijatniju atmosferu za sve posjetioce kluba Monument.